nieuws

ProFri onthult eerste plannen Week van de Friet

Friet

Een ‘aantrekkelijk consumentenmagazine met verhalen over friet’ en diverse acties via sociale media. De Nationale Week van de Friet duurt nog even, maar in de Snackkoerier-editie van 3 mei onthult directeur Frans van Rooij van initiatiefnemer ProFri de eerste plannen rondom het evenement, dat plaatsvindt van 4 tot en met 12 oktober.

ProFri onthult eerste plannen Week van de Friet

Aan het programma voor de eerste Nationale Week van de Friet wordt nog hard gewerkt, maar in een interview met Snackkoerier wil directeur Frans van Rooij van vakvereniging ProFri al onthullen waar de gedachten naar uitgaan.

Frietacties

‘Consumenten worden via de sociale media opgeroepen hun frietervaringen, frietfoto’s en frietfilmpjes te delen en er komen frietacties’, aldus Van Rooij.

‘Ook zit er een consumentenblad in de planning, een aantrekkelijk magazine met verhalen over friet.’

Promotiemateriaal

Maar volgens de directeur moet de promotie van het lekkere frietje vooral ook bij de frituurbedrijven zelf gebeuren.

Deze weken ontvangen de deelnemers die zich al aanmeldden, het eerste promotiemateriaal.

Tafelkaarten en informatiefolders

Van Rooij: ‘Door middel van tafelkaarten en een informatiefolder kunnen zij hun klanten nu al laten weten dat de Week van de Friet eraan zit te komen.’

Deelnemers

Eerder meldde Snackkoerier al dat ProFri streeft naar minimaal 800 deelnemers. Zoals het nu lijkt, gaat dit volgens Van Rooij zeker lukken.

Meer over de eerste Nationale Week van de Friet in de Snackkoerier-editie van zaterdag 3 mei.

Reageer op dit artikel