nieuws

Fers Friethuys Alphen winnaar AD Friettest 2014

Friet

Fers Friethuys in Alphen aan den Rijn heeft de AD Friettest 2014 gewonnen. Eigenaren Max Sleebe en Angelo de Bruijn kregen als enige van de 135 beoordeelde verkooppunten een 10 van de jury onder leiding van directeur Bob Cramwinckel van het Centrum voor Smaakonderzoek.

Fers Friethuys Alphen winnaar AD Friettest 2014
website AD.nl

‘De zaak bestaat dit weekeinde precies één jaar en eigenaren Max Sleebe (34) en Angelo de Bruijn (55) hebben zichzelf het mooist denkbare cadeau gegeven: het winnen van de Friettest, zo schrijft de initiatiefnemer op de eigen website.

Ambachtelijk karakter

De jury toonde zich volgens het AD unaniem in het oordeel. ‘Fers Friethuys serveert een prachtige, verse friet. Goudgeel gebakken, krokant van buiten en zacht van binnen en vol van smaak. Stukjes schil geven de friet een ambachtelijk karakter.’

Eindcijfer 10

Voor de test werden 135 verkooppunten beoordeeld. Fers Friethuys is de enige die het eindcijfer 10 scoort.

Alle uitslagen en wetenswaardigheden over de AD Friettest 2014 staan in de papieren editie van zaterdag 19 april.

Den Haag

Vorig jaar april werd de AD Friettest gewonnen door Cafetaria Jack Snack van Jack Sackman van Denderden in Den Haag.

Reageer op dit artikel