nieuws

Ambachtelijke friet voor Kwalitaria-vestigingen

Friet

Cafetariaformule Kwalitaria heeft nieuwe friet. ‘Op ambachtelijke wijze gesneden van de Hollandse Agria-aardappel en 12 millimeter dik’, aldus marketingmanager Martijn Boone van franchise friendly concepts in Zeist.

Ambachtelijke friet voor Kwalitaria-vestigingen

‘Onze friet smaakt weer naar aardappel’, aldus Boone over de nieuwe friet van Kwalitaria. ‘En dat is dus minder logisch dan gedacht, want uit eigen onderzoek blijkt dat de meeste friet zijn aardappelsmaak is verloren.’

Dikkere friet

De Kwalitaria-friet wordt gesneden van de Hollandse Agria-aardappel en is 12 millimeter dik. Boone: ‘Frieten zijn lekkerder als ze juist wat dikker zijn. In goede friet moeten gasten hun tanden kunnen zetten.’

Campagne

Aan de introductie van de nieuwe friet is een campagne gekoppeld. Zaterdag 3 mei kan tussen 15.00 en 16.00 uur een gratis puntzak friet worden gehaald bij de ruim honderd Kwalitaria-vestigingen.

Omzetgroei

Kwalitaria maakte begin april bekend in de eerste drie maanden van het jaar een omzetgroei van 11 procent te hebben gerealiseerd, door meer gasten en niet door hogere prijzen.


Meer over de nieuwe friet en de introductiecampagne in de Snackkoerier-editie die zaterdag 19 april verschijnt.

Reageer op dit artikel