nieuws

Lamb Weston/Meijer investeert 20 miljoen euro in fabriek

Friet

Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer investeert 20 miljoen euro in haar grootste fabriek in het Zeeuwse Kruiningen. Medio 2015 is de oplevering van de nieuwbouw.

Lamb Weston/Meijer investeert 20 miljoen euro in fabriek

In een nieuwe aardappelontvangst- en sorteerruimte wordt een volledig geautomatiseerd aardappelsorteerproces geïmplementeerd. Om deze plannen te realiseren worden diverse oude productie-gebouwen vervangen door één aardappelontvangst- en sorteerruimte.
De fabrikant verwacht dat na de oplevering, medio 2015, het complexe aardappelsorteerproces simpeler en efficiënter zal verlopen. Daartoe worden meerdere volledig geautomatiseerde aardappelsorteerlijnen geïnstalleerd. In Kruiningen gebeurt het straks in één vloeiende lijn: van binnenkomst en sorteren van de aardappelen tot het verwerken in de fabriek.

Groeiende vraag

De nieuwbouw ondersteunt de ambitie van Lamb Weston / Meijer om een hoge standaard in de markt te zetten, zowel qua producten als productiefaciliteiten. Met het nieuwe proces hoopt het bedrijf tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten en –concepten.

Lamb Weston Meijer is producent van diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken.

Reageer op dit artikel