nieuws

ProFri-bestuurder boos weg bij tv-opnames BNN

Friet

ProFri voelt zich bedrogen door BNN. Tijdens tv-opnames van de Nationale Eettest maandag 27 januari werden bestuurders en leden van de vakvereniging volgens ProFri weggezet als ‘junkies’ en geplaatst in het vak ‘junkfoodlovers’. Het was voor bestuurder Patrick Nieuwveld reden op te stappen.

ProFri-bestuurder boos weg bij tv-opnames BNN

‘Onder valse voorwendselen zijn frituurprofessionals afgelopen maandag door BNN naar de studio in Hilversum gelokt’, zo schrijft ProFri op de eigen website. Ze waren daar voor tv-opnames van de door Paul de Leeuw gepresenteerde Nationale Eettest.

Junkfood

Bij binnenkomst bleek dat de programmamaker met de frituurprofessionals iets anders in petto had dan dat de leden en bestuurders van ProFri was voorgeschoteld, aldus de vakvereniging in het artikel.

Zo heette het vak ‘Fastfood’ ineens ‘Junkfoodlovers’ en werden de frituurvertegenwoordigers geïntroduceerd als ‘junkies’.

Patrick Nieuwveld

Voor bestuurder Nieuwveld reden om tijdens de opnames op te stappen. ProFri schrijft: ‘Hij wilde een statement maken dat de programmamaker hiermee echt een stap te ver ging.’

Week van de Friet

Nieuwveld zou volgens de vakvereniging specifiek de ruimte krijgen om iets te vertellen over de Week van de Friet, een van de initiatieven van de vereniging. ‘Paul de Leeuw zou hem daarover vragen stellen.’

ProFri voelt zich bedrogen door BNN, zo schrijft het, omdat de toezegging dat de branche niet negatief afgeschilderd zou worden, niet werd nagekomen.

Nationale Eettest

De uitzending van de Nationale Eettest wordt woensdag 5 februari om 20.300 uur uitgezonden door BNN op Nederland 1.

Wat er van bovenstaande terugkomt in de uitzending, is volgens ProFri (nog) niet bekend.

Reageer op dit artikel