nieuws

Winnaar Opleidingen Award: ‘leerling maakt je een betere ondernemer

Friet

Jos van Alphen van Kwalitaria XL in Best is blij met de winst van de SVO Fastservice Opleidingen Award. Maar nog belangrijker dan de erkenning vindt hij het opleiden zelf. ‘je wordt een betere ondernemer door het begeleiden van leerlingen.

Winnaar Opleidingen Award: ‘leerling maakt je een betere ondernemer

Van Alphen heeft vier leerlingen in zijn bedrijf, Kwalitaria XL in Best. Binnenkort komt er een vijfde bij. Hij heeft in Kim van der Sommen zelfs een medewerker die nu een hbo-opleiding volgt. ‘Nu moet ik zelf ook weer op mijn tenen lopen. Het houdt mij fris. Analyses maak je normaal niet iedere dag. Daar wordt je zelf ook een betere ondernemer van.’

Opleiden komt ook direct het bedrijf ten goede, vervolgt hij. ‘Kim heeft voor haar niveau 4 opleiding een analyse van het portioneren van de frites gemaakt. Dat heeft ons een flinke besparing opgeleverd. Een deel daarvan is ook naar Kim gegaan’, aldus Van Alphen tevreden over het winnen van de SVO Fastservice Opleidingen Award.

Reageer op dit artikel