nieuws

Voorlichtingsdag over verse frites

Friet

Bakwandenleverancier Qbtec houdt maandag 11 november een voorlichtingsbijeenkomst over verse frites. Naast een presentatie over de do’s & dont’s worden er batches verse frites voor- en afgebakken.

Voorlichtingsdag over verse frites

Tijdens de bijeenkomst bij Qbtec in Woerden houdt Bas den Reijer van Remo-frites een presentatie over wat er bij komt kijken om een goede kwaliteit verse frites te serveren. Volgens  Den Reijer is het voor iedereen die écht wil mogelijk om het verschil te maken met vers voorgebakken frites.

Na de lunch volgt een praktijkdeel waarin verschillende batches verse frites worden gebakken. ‘We gaan het bakken uitproberen met verschillende temperaturen en tijden van voor- en afbakken. Ook wordt de frites verpakt en die laten we rusten om te proeven hoe het zal zijn de friet mee te geven’, meldt Yvonne Kretz namens Qbtec. ‘Op deze manier willen we cafetariahouders de kennis geven om gefundeerd al dan niet voor verse frites te kiezen.’

Opgeven kan hier op de website van Qbtec.

Reageer op dit artikel