nieuws

ProFri-leden willen cafetariakeurmerk

Friet

Leden van de vereniging voor friturende ondernemers ProFri zien graag de komst van een keurmerk voor professioneel friturende bedrijven. Dat bleek tijdens twee regionale ledenbijeenkomsten waar zo’n dertig leden aanwezig waren.

ProFri-leden willen cafetariakeurmerk

De leden antwoordden massaal ja op de stelling: ‘Een eigen keurmerk voor professionele frituurders draagt bij aan een positieve beeldvorming bij de consument’.

Dat bleek tijdens de twee bijeenkomsten die ProFri afgelopen week hield, een bij cafetaria De Canterlanden in Giekerk en de ander bij snackfabrikant  Izico in het Belgische Bocholt.

Later tijdens de bijeenkomst werd  ingegaan op de eisen waaraan bedrijven zouden moeten voldoen om het keurmerk te ontvangen. Ook werd uitleg gegeven over  de  Nationale Week van de Friet die volgend jaar wordt gehouden. ProFri houdt de komende tijd nog drie van deze ledenbijeenkomsten. Aankomende maandag bij de open dag van QBTEC in Woerden en op dinsdag 24 september op de beurs Horeca Inspiratie in Hardenberg en 30 september in Houten bij SVO vakopleiding Food.

Reageer op dit artikel