nieuws

Primeuraardappels Ladage: 8.715 euro voor goed doel

Friet

De Stichting Opkikker kan €8.715 tegemoet zien van Bram Ladage. De opbrengst van het eerste kistje aardappels dat de patatketen veilde tijdens hun Dag van de Aardappeloogst gaat geheel naar het goede doel.ls dat de patatketen veilde tijdens hun Dag van de Aardappeloogst gaat geheel naar het goede doel.

Primeuraardappels Ladage: 8.715 euro voor goed doel

Met de veiling van het eerste kistje primeuraardappels is afgelopen zaterdag een traditie geboren, meldt keten Bram Ladage in een persbericht. Het is de tweede keer dat de keten de Dag van de Aardappeloogst hield, ook vorig jaar werden aardappels geveild.

Bram Ladage werd tijdens de veiling bijgestaan door topkok Herman den Blijker, die een ware veilingmeester bleek, en de prijs flink wist op te drijven.

De Dag van de aardappeloogst werd door zo’n 2500 belangstellenden bezocht. Ze konden bij aardappelboerderij Novifarm in Oud Beijerland zien waar nu eigenlijk de verse frieten van Ladage vandaan komen. Kinderen konden hun eigen friet, van het rooien tot het afbakken, samenstellen.

Ook werden op deze dag voor het eerst scenes gespeeld uit de theatervoorstelling Patatverhalen over de bekendste patatbakker van Rotterdam. Zaterdag aanstaande gaan deze verhalen officieel in première. In totaal worden vijf zaterdagen diverse voorstellingen gegeven bij verschillende filialen van de patatketen.

Reageer op dit artikel