nieuws

Farm Frites bezorgd over Egyptisch geweld

Friet

Farm Frites volgt de recente uitbraak van geweld in Egypte ‘met zorg’. De fritesfabrikant heeft uit voorzorg maatregelen getroffen zodat de fabriek in het Belgische Lommel de productie van frites voor McDonald’s kan overnemen.

Farm Frites bezorgd over Egyptisch geweld

De fabriek in Egypte, circa 70 kilometer van Caïro, maakt onder meer frites voor McDonald’s in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Uit voorzorg heeft Farm Frites een fabriek in het Belgische Lommel aangepast conform de standaarden van McDonald’s, zodat voor productie kan worden uitgeweken, meldt de website van vakblad De Boerderij. Vooralsnog blijft de Egyptische fabriek van de aardappelverwerker, waar circa 450 mensen werken, produceren. Maar het bedrijf uit Oudenhoorn bemerkt spanningen onder het Egyptische personeel.

Farm Frites is sinds 1988 actief in Egypte, maar werkt uitsluitend met lokaal personeel. Er zijn dus geen Nederlanders permanent voor Farm Frites in Egypte actief. Het bedrijf heeft een verkoopkantoor in Heliopolis, een buitenwijk van de hoofdstad Caïro, waar het meeste geweld heeft plaatsgevonden.

Reageer op dit artikel