nieuws

JustEat.nl: ‘Vooral pizza’s populair bij Koninginnedag

Friet

Afgelopen Koninginnedag werden er bijna drie keer zoveel maaltijden online besteld als op een reguliere doordeweekse dag. Het meest bestelde gerecht was pizza (14 procent), gevolgd door dagschotels (9 procent) en snacks, zoals patat en kroketten (7 procent). Dit blijkt uit data van JustEat.nl.

JustEat.nl: ‘Vooral pizza’s populair bij Koninginnedag

Nederlanders kozen op Koninginnedag vooral voor de ‘vlugge maaltijd’. Pizza’s waren deze dag de populairste bestelling op JustEat.nl (14 procent), gevolgd door dagschotels met negen procent. Snacks, zoals patat en kroketten, werden door zeven procent van de bezoekers besteld, gevolgd door hamburgers en andere broodjes (6 procent).

De ‘Kapsalon’ (4 procent), een combinatie van patat en shoarma, completeert de top 5 van meest bestelde gerechten afgelopen Koninginnedag. Opvallend is dat er de dag na de troonswisseling aanzienlijk minder bier besteld werd.

Reageer op dit artikel