nieuws

Snackbar De Sport wraakt rechter

Friet

Hanneke en Cindy Wiggers, de eigenaren van Snackbar De Sport, hebben met succes de rechter gewraakt in een rechtszaak die is aangespannen door de gemeente Den Haag. Het verzoek om een andere rechter is toegewezen en de zaak moet opnieuw worden behandeld.

Snackbar De Sport wraakt rechter

De gemeente Den Haag wil dat de snackbar, die sinds mensenheugenis in het Zuiderpark staat, wijkt voor een sportcampus. Om de kiosk weg te krijgen spande de gemeente een rechtzaak aan. De eigenaren, moeder en dochter Hanneke en Cindy Wiggers, stonden eind januari in de rechtszaal. Na de zitting waren ze ziedend. Ze vonden de rechter slecht voorbereid en hadden het idee  dat de zaak al was beklonken voor ze überhaupt werden gehoord. ‘Ook onze opmerking dat we 2500 handtekeningen hebben opgehaald, werd niet serieus genomen. Ik voel mij in mijn zak gescheten,’ zei Cindy Wiggers in januari, tegen Omroep West.

De uitbaters eisten daarop een nieuwe rechter en dat verzoek in nu toegewezen. De rechtzaak moet over worden gedaan en dient op 3 april opnieuw. De twee vinden het onterecht dat ze weg moeten omdat de snackbar een sociale functie vervult in het Zuiderpark. Cindy: ‘Wij verkopen patat en ijs voor een betaalbare prijs, dat vind je nergens in het park.’

Reageer op dit artikel