nieuws

Opbrengst veiling frituurolie voor War Child

Friet

Smilde Natura veilt een pallet frituurolie voor War Child. Het gaat daarbij om 45 dozen frituurolie van 15 liter met een waarde van circa €1200 maar het bedrijf hoopt dat de opbrengst hoger uitpakt.

Opbrengst veiling frituurolie voor War Child

De bieding startte bij €900. Dat bedrag is inmiddels geboden door Grand-Café ’t Gerecht in Heerenveen. Smilde Natura (Romi), een dochter van Koninklijke Smilde in Heerenveen, verwacht dat de pallet olie meer oplevert  dan de waarde van ongeveer €1200. De gehele opbrengst gaat naar een actie voor War Child van Radio 538.  Bieden kan via Twitter (@SmildeNatura) of per mail naar info@smildenatura.nl. De veiling sluit op 23 maart om 17.00 uur.

Op die dag staat de studiotruck voor Warchild in Heerenveen, de vestigingsplaats van Smilde, dat dit jaar haar 150-jarig bestaan viert. Toen Jaap Smilde, sales manager van Smilde Natura, hoorde dat de studiotruck van 538 voor War Child naar Heerenveen kwam, vond hij dat dit initiatief door het bedrijf gesteund moest worden. Naast de veilingactie gaat Smilde Natura gedurende de uitzending van 538 voor War Child in Heerenveen op 23 maart patat, salades en saucijzenbroodjes verkopen voor War Child. ‘Wij gaan voor een geslaagde opbrengst en willen met deze twee acties zoveel mogelijk oorlogskinderen redden’, aldus Jaap Smilde.

 

538 voor War Child

Van 22 tot en met 29 maart 2013 zetten alle dj´s van 538 zich weer een week lang non stop in voor War Child. Op 23 maart komt de 538 voor War Child truck in Heerenveen.In totaal doen 538 en War Child acht gemeenten aan: Groningen, Heerenveen, Alkmaar, Bergen op Zoom, Arnhem, ’s-Hertogenbosch, Gouda en Veenendaal.
De actieweek is gevuld met entertainment, acties en optredens van diverse bekende artiesten. De opbrengst van deze nieuwe editie gaat naar oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Bedrijven en bewoners uit de regio’s kunnen nu al meedoen en hun actie aanmelden via www.538voorwarchild.nl. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor verlaten oorlogskinderen.

Reageer op dit artikel