nieuws

Mc serveert voortaan echte Franse friet in Frankrijk

Friet

McDonalds gaat in Frankrijk letterlijk Franse frites serveren. De hamburgerfabrikant heeft toegezegd voortaan alleen nog French fries te gebruiken die zijn gemaakt van Franse aardappelen.

Mc serveert voortaan echte Franse friet in Frankrijk

McDonald’s sloot daartoe een overeenkomst met McCain, haar fritesleverancier in Frankrijk. De CEO van McDnald’s in Frankrijk Jean-Pierre Petit en de CEO van MacCain, Anne-Sophie Fontaine, tekenden de overeenkomst onlangs op de agrarische beurs Salon de l’Agriculture in Parijs.

McDonald’s serveerde vorig jaar zestig miljoen kilo Franse frietjes in haar 1260 restaurants. Daarvoor zijn volgens het persbericht zo’n tweehonderd miljoen kilo aardappels nodig. Die moeten voortaan allemaal uit  Frankrijk komen. Tot nu toe kwam 70 procent uit Frankrijk en de resterende 30 procent voornamelijk uit België.

Reageer op dit artikel