nieuws

Informatiedag over verse frites druk bezocht

Friet

Een informatiedag over verse niet voorgebakken frites, die vorige week is gehouden bij QBTEC in Woerden, is door zo’n 35 cafetariahouders bezocht. Vanwege de grote belangstelling gaat de frituurovenfabrikant vaker van deze dagen houden.

Informatiedag over verse frites druk bezocht

Zelf frites voorbakken en afbakken. Het in assortiment nemen van verse frites, is een onderwerp dat leeft bij veel cafetariahouders.  In veel gevallen zien ze, mede door een gebrek aan kennis, op tegen de overstap. Bakwandenfabrikant QBTEC, moederbedrijf van onder meer Perfecta en Kiremko, brengt daar met een kennisdag verse frites verandering in. Vorige week hield het bedrijf de dag voor de eerste keer voor een publiek van 35 belangstellenden.
In een presentatie van Bas den Reijer van Remo Frit uit België kwamen zaken aan de orde als: welke aardappelsoort is het meest geschikt?, hoe is de houdbaarheid?,  verkleuring,  seizoensinvloeden. Maar ook: wat zijn de ideale temperatuur?, en de duur van het voor- en afbakken en issues als verpakken en meenemen.  En ook belangrijk: wat kost het aan extra arbeid?
Vanwege de belangstelling wil QBTEC vaker zo’n kennisdag gaan houden. Belangstellenden kunnen hun gegevens mailen naar versefriet@qbtec.nl en krijgen bericht als er weer een ‘fritesdag’ wordt gehouden.

Reageer op dit artikel