nieuws

Rosenmöller wil snackwagens weren bij scholen

Friet

Mobiele friteskramen zouden niet meer in de buurt van scholen moeten staan om te voorkomen dat jongeren worden verleid tot het eten van een ‘vette hap’. Dat vindt Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Gezond Gewicht en ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Rosenmöller wil snackwagens weren bij scholen

Middelbare scholen worden volgens Rosenmöller in toenemende mate verrast met mobiele frites- of kebabkramen net buiten het schoolplein. De uitbaters kunnen daar volgens hem genoeg omzet maken nu scholen steeds groter zijn geworden en dus meer leerlingen hebben. De mogelijkheid tot het nuttigen van de ‘vette hap’ staat echter in schril contrast met de inspanningen van 400 middelbare scholen in Nederland die er aan werken om in schoolkantines gezonder voedsel te verkopen.
‘Het is een volstrekt verkeerd signaal dat mobiele snackkramen rond scholen staan. Dit is het paard achter de wagen spannen. Het gaat er niet alleen om dat je in de kantine gezond eten aanbiedt, maar dat dit ook gebeurt in een gezonde omgeving om zo de leefstijl positief te beïnvloeden’, zegt Rosenmöller, die gemeenten oproept om maatregelen te nemen.
Bron: ANP

Reageer op dit artikel