nieuws

Weinig animo voor Brusselse maand van de frites

Friet

In Brussel is weinig animo van fritures voor de Maand van de Friet en de daaraan gekoppelde verkiezing tot Beste Frietkot die deze maand wordt gehouden. De frietkot-ondernemers vrezen verlies te lijden op de actie waarbij ze voor een euro een puntzak frites moeten vullen.

Weinig animo voor Brusselse maand van de frites

Van de 223 frituren die het gewest telt, doen er slechts 19 mee. Het grootste deel van de zaken haakte af omdat de ondernemers vrezen verlies te lijden op de Brusselicious–frietzakken, die ze  bij deelname  voor €1 moeten vullen gedurende de hele maand november.  In totaal gaat het om 50.000 zakken, meldt Het Nieuwsblad.

Een tweede belangrijke reden is dat de actie op te korte termijn in gang is gezet, verwijt Bernard Lefèvre van NaVeFri (Nationale Vereniging van Frituristen) de organisatie. ‘De frituren moesten te snel reageren.’

De organisatie (Brusselicious) erkent dat maar heeft ook kritiek op de frituursector: ‘Het zijn allemaal kleine zelfstandigen, die geen ervaring hebben met promotieacties. Daardoor gaat alles een stuk trager. De samenwerking met bijvoorbeeld de hotelsector verloopt veel vlotter.’

Reageer op dit artikel