nieuws

Geen patatverbod rond Amsterdamse scholen

Friet

De Amsterdamse wethouder Eric van de Burgt (Zorg) is niet van plan een patatverbod te introduceren rond scholen in de hoofdstad. De PvdA wil dat wel.

Geen patatverbod rond Amsterdamse scholen

De Amsterdamse  PvdA-fractie lanceerde in mei een voorstel om de verkoop van patat te ontmoedigen rondom scholen. Op die manier zou overgewicht bij jongeren effectief kunnen worden aangepakt.

De Telegraaf concludeerde gisteren uit plannen van VVD-wethouder Van de Burgt dat zo’n ‘verbod’ er zeker niet komt. Het plan is om naast preventie ook in te zetten op mensen die al te zwaar zijn. Dat zou zelfs gedwongen hulp kunnen zijn. Bovendien wil hij extra aandacht voor allochtone minderheden waar overgewicht vaker voor komt.

In het PvdA voorstel uit mei  zou een convenant met snackbars en kebabverkopers moeten worden afgesloten. Het ‘verbod’ zou tot 14.00 uur in de middag moeten gelden. In ruil voor hun medewerking zouden snackverkopers gratis advertentieruimte in uitingen van de gemeente moeten krijgen.

Reageer op dit artikel