nieuws

Frites het duurst bij grote ketens

Friet

McDonald’s, Burger King en KFC vragen het meest voor hun frites. Per 100 gram zijn ze drie tot vier keer zo duur als sommige zelfstandige cafetaria’s.

Frites het duurst bij grote ketens

De top  5 van de duurste porties frites,in de friettest van het Algemeen Dagblad bestaat geheel uit vestigingen van de grote fastfoodketens. Duurste is McDonald’s A16 in Dordrecht met 1,90 euro per 100 gram frites op de voet gevolgd door vestigingen van KFC in Arnhem en Wateringen met respectievelijk 1,86 en 1,84 euro. Burger King aan de A4 in Hoofddorp staat op de vierde plaats met 1,80 euro. De vijf wordt gesloten door McDonald’s Zwolle Noord met 1,55 euro. Voor de pittige prijzen wordt volgens de testers in het algemeen maar een matige kwaliteit geleverd. Alleen Burger King onderscheidt zich positief met een rapportcijfer 7, de rest scoorde dikke onvoldoendes.

De hoge prijzen staan in sterk contrast met de top vijf aan laagste prijzen. Het goedkoopst is cafetaria Berkelplein in Valkenburg met 0,40 euro per 100 gram. Het wapen van Ochten vraagt 0,51 en Smulwereld Diversité in Gorinchem 0,52 euro. Gedeeld vierde zijn De Hogenhouck in Naaldwijk en ’t Hoekje in Amsterdam met 0,56 euro. Wat betreft de kwaliteit van deze vijf onderscheidt De Hogenhouck zich in negatieve zin, het bedrijf kreeg een 2,5 voor de kwaliteit. De andere vier zijn niet in de top van de lijst terug te vinden maar scoorden tussen een 6 en 7.

De gemiddelde prijs van de frites lag op 0,87 per 100 gram.

Bekijk ook:
Knallend druk bij winnaar AD-frietstestDe tien beste en slechtste bedrijven op een rij

Reageer op dit artikel