nieuws

Woest door pindasaus op patat

Friet

Een 47-jarige Schiedammer sloeg december vorig jaar een snackbar in de Nieuwe Maasstraat in zijn woonplaats kort en klein, omdat hij ongevraagd pindasaus bij zijn snack had gekregen en er bij thuiskomst een bestelde kaassoufflé ontbrak. Hij heeft hiervoor nu een voorwaardelijke celstraf van een maand gekregen.

Woest door pindasaus op patat

‘Ik kom daar al jaren en ze weten dat ik niet van pindasaus houd,’ aldus de verdachte in de rechtszaal. ‘Ik zat thuis op de bank, deed het zakje open en zag direct dat het verkeerd was.

Ik werd woest, ging terug naar die zaak en ging helemaal door het lint,’ zo noteerde het Algemeen Dagblad.

Snackvitrine

De man veegde, volgens twee getuigen, eerst met zijn arm de bloempotten van de vensterbank in de snackbar, trapte de brievenbus uit de voordeur, smeet een stoel door de snackvitrine en wierp de kassa op de grond.

Cafetaria kassa

‘Ik kan niks tillen met mijn armen door dat probleem met mijn wervels,’ reageerde de verdachte, die een kunststof neksteun droeg. ‘Tien jaar geleden ben ik aangevallen door een junk. Daarbij kreeg ik een baksteen in mijn nek. Ik kan die kassa niet op de grond hebben gegooid. Volgende maand word ik weer aan mijn wervels geopereerd. Het is nooit meer goed gekomen. Ik ben daardoor heel opvliegend en heb een posttraumatisch stress syndroom. Daarom volg ik al een anti-agressiecursus.’

Gezien zijn persoonlijke situatie veroordeelde de rechter de Schiedammer tot een voorwaardelijke celstraf van een maand.

Reageer op dit artikel