nieuws

Week van de friet bij zuiderburen

Friet

Bij onze zuiderburen is dagelijks ‘De Hit van de Friet’ op de radio te horen in het kader van ‘De week van de Friet’. Een actie om de cafetaria en de echte Belgische friet te promoten.

Week van de friet bij zuiderburen

België is tot en met twee december in de ban van de friet. Voor de achtste achtereenvolgende keer wordt een week (www.weekvandefriet.be) ter promotie van de friet en de friture (cafetaria) gehouden. De actie wordt ondersteund met radiospotjes.

Bovendien is ter promotie ‘De hit van de friet’ gecomponeerd. De muziek is van de bekende Belgische artiest Jean Blaute. En voor de tekst werd met een wedstrijd een beroep gedaan op de frietfans zelf. De winnaar werd Ujayli Nizar. Deze jongeman dankt zijn naam aan zijn Syrische vader, en de liefde voor de friet aan zijn Belgische moeder. Als beloning mocht hij zelf zijn tekst inzingen.

De Week van de Friet is in het leven geroepen om de frietjes van de frituur in de schijnwerpers te zetten. De Vlaamse frituuruitbaters (NAVEFRI, Nationale Vereniging van Frituristen) bundelen hiervoor hun krachten met de steun van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.

Met deze actie willen ze het grote publiek warm maken voor de ambachtelijk bereide specialiteit waar Belgen zo trots op zijn. De Week van de Friet loopt dit jaar tot en met 2 december.

Reageer op dit artikel