nieuws

‘Vondst glycidamide in friet geen bedreiging

Friet

De vondst van het kankerverwekkende glycidamide in gefrituurde aardappelproducten vormt volgens de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) geen bedreiging voor de gezondheid. Duitse wetenschappers toonden eerder deze week aan dat friet glycidamide bevat.

‘Vondst glycidamide in friet geen bedreiging

‘De Bundesvereinigung der Deutschen Ernährungsindustrie (BVE, red.) heeft het onderzoek mede gefinancierd, wat illustreert dat de industrie deze materie uitermate serieus neemt’, meldt directeur Philip den Ouden van de FNLI. Den Ouden baseert zijn mening op uitspraken in de Duitse pers gedaan door de BVE.

‘Wel blijkt uit reacties van de TU Muenchen, die verantwoordelijk is voor het onderzoek, en andere deskundigen dat de concentraties miniem zijn’, erkent Den Ouden, die eraan toevoegt dat het reduceren van de hoeveelheid acrylamide hoog op de agenda van de industrie blijft staan.

Reageer op dit artikel