nieuws

Vetcontroles VWA nu op internet

Friet

De resultaten van vetcontroles door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) bij 25 cafetaria’s staan sinds vanochtend op internet. Daarbij wordt gecontroleerd of cafetaria’s die zeggen verantwoord te frituren dat ook daadwerkelijk doen.

Vetcontroles VWA nu op internet

Op dit moment staan de gegevens van 25 cafetaria’s online. Die gegevens zijn in te zien via de website www.vwa.nl . Het onderzoek is een pilot van de keuringsdienst waarin wordt onderzocht of, en hoe controlegegevens openbaar kunnen worden.
De ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben in het voorjaar van 2006 besloten de samenleving (burgers, consumenten en bedrijven) meer inzicht te geven in de controles die de VWA uitvoert.

Niet alle controlegegevens zijn momenteel beschikbaar. De gegevens zullen per week worden aangevuld. Rond 1 januari 2007 zullen van een groot aantal bedrijven de controlegegevens beschikbaar zijn.

Reageer op dit artikel