nieuws

Verschrompelde aardappel zorgt voor dure friet

Friet

De tropische temperaturen en de aanhoudende droogte zorgen voor problemen in de akkerbouw. Vooral de aardappel heeft last van de zomerse temperaturen. Aardappels houden wel van het zonnetje, ‘maar staan graag met hun voetjes in het water’, aldus vakgroep LTO.

Verschrompelde aardappel zorgt voor dure friet

Voorzitter Jaap Haanstra van de LTO ziet grote gevolgen voor de prijs. In dagblad de Pers zegt hij: ‘De sector haalt dit jaar geen topproductie. Dat leidt hoe dan ook tot hogere prijzen voor de consument.’

Wat precies de schade is, valt nog niet te zeggen. ‘Dat is afhankelijk van wat het weer nog meer gaat doen deze zomer.’ Maar door het late en koude voorjaar hebben veel gewassen al een slechte start gemaakt.

Reageer op dit artikel