nieuws

Snacks worden gezonder

Friet

Snacks en gefrituurde aardappelproducten zijn de afgelopen jaren gezonder geworden doordat ze steeds minder trans- en verzadigde vetten bevatten. Het transvetzuurgehalte in snacks is tussen 2003 en 2006 gedaald van 9,8 procent naar 2,9 procentals percentage van de totale hoeveelheid vet.

Snacks worden gezonder

Als wordt gekeken naar het totale productgewicht bevatten kroketten, hamburgers en frikandellen zelfs minder dan 1 procent transvet. Dit blijkt uit een rapportage die de TaskForce Verantwoorde Vetzuursamenstelling aan minister Hoogervorst heeft aangeboden.

Ook fritesfabrikanten doen hun best de hoeveelheden slechte vetten te verminderen. Voor 1995 bevatten voorgebakken aardappelproducten maar liefst 20 procent transvet. Vandaag de dag ligt dat nog op slechts 1,3 procent van het totaal aan vet.

Reageer op dit artikel