nieuws

Senaat VS houdt frietlimiet op scholen tegen

Friet

Scholen in de Verenigde Staten mogen tijdens de lunch onbegrensd friet blijven serveren. Het voorstel om aardappelproducten te maximaliseren op twee keer per week is geblokkeerd door de Amerikaanse senaat.

Senaat VS houdt frietlimiet op scholen tegen

Het voornaamste bezwaar dat tegen het voorstel werd ingebracht, was dat het zetmeelrijke knollen en groenteproducten over één kam scheert. ‘Feit is dat Franse frietjes een probleem vormen, maar aardappelen niet’, aldus senator Susan Collins, die een landbouwachtergrond heeft en afkomstig is uit de staat Maine, waar veel aardappelen worden verbouwd.

Volgens de tegenstanders van het plan is met aardappelen op zichzelf niets mis: ze zouden een betaalbare bron vormen van vezels en kalium.

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw wilde de hoeveelheid zetmeelrijke producten zoals aardappelen in schoolkantines aan banden leggen om de variatie in het dieet van schoolkinderen te vergroten. Het ministerie zegt dat kinderen buiten de schoolkantine om genoeg aardappelen consumeren.

Reageer op dit artikel