nieuws

Schade vrouw door val over friet niet vergoed

Friet

Een Franse vrouw krijgt geen schadevergoediging, hoewel ze stelt dat ze invalide geworden is na te zijn uitgegleden over een friet in een restaurant van Quick. Een rechtbank in Reims oordeelde dat ze geen bewijzen heeft.

Schade vrouw door val over friet niet vergoed

De rechter beschikt over onvoldoende bewijzen dat er een friet op de grond lag toen de vrouw ten val kwam. Dat meldt de website HLN.be. Het rapport van de brandweer vermeldde immers geen friet. De vrouw had verklaard dat ze op 22 december vorig jaar bij het betreden van het restaurant over een friet is uitgegleden. Naar eigen zeggen liep ze een driedubbele breuk op aan de rechterknie en werd ze volledig invalide verklaard.

Schadevergoeding

Haar advocaat vroeg om een voorschot van 50.000 euro op de schadevergoeding en om een medisch onderzoek door deskundigen. Maar die eis werd dus afgewezen. “De rechtbank besluit dat er geen bewijs is aangebracht voor de aanwezigheid van de friet die dag”, stelt de advocaat.

Reageer op dit artikel