nieuws

Reuzelolie goed alternatief frituurvet

Friet

Het gebruik van reuzelolie als frituurmedium is voor snacks zoals patat en kroketten een goed alternatief. Reuzelolie heeft een hoog percentage onverzadigde vetten en is daarmee beter voor de gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek van TNO.

Reuzelolie goed alternatief frituurvet

Wel zal de kenmerkende geur van de reuzelolie door raffineren en deodoriseren verwijderd moeten worden.

De voedingssector buigt zich al jaren over het verlagen van de inname van foute vetten. Consumptie van deze foute vetten verhoogt de kans op hart- en vaatziekten.

Reuzelolie is een nieuw product dat wordt gewonnen uit vers gesmolten varkensvet. Het eindproduct heeft een hoog percentage onverzadigde vetten. TNO heeft hiermee frituurexperimenten uitgevoerd om de mogelijkheden ervan te verkennen.

De reuzelolie heeft tijdens het frituren een goede oxidatie stabiliteit, vergelijkbaar met zonnebloemolie. Daarnaast geeft de reuzelolie geen duidelijk afwijkend beeld van vetgehalte aan de producten na het frituren.

Reageer op dit artikel