nieuws

Protest na afschaffing frietje

Friet

Zwembadeigenaren en lezers reageerden fel op het nieuws dat er in zwembad Dijnselburg in Zeist geen friet en softijs meer geserveerd wordt. Ze noemen het ‘betuttelend’.

Protest na afschaffing frietje

In plaats van de patat zijn ‘roasted potatoes’ gekomen. Volgens de zwembaddirectie en wethouder Berkhout zijn die lekkerder en gezonder. De gemeente wil er alles aan doen om te voorkomen dat kinderen te dik worden. Als de proef succesvol is, wordt de maatregel ook doorgevoerd in andere gemeentelijke baden in Zeist.

De Telegraaf meldt dat ouders een handtekeningenactie begonnen zijn voor het frietje. Ook zwembadeigenaren zijn het niet eens met het frietverbod. Directeur Meijer van de Zwolse zwembaden zegt in de Telegraaf: ‘Als ze het hier niet eten, lopen ze naar de snackbar op de hoek. Ouders moeten zelf kiezen of hun kind een patatje eet of niet.’

Ben Delsing van het betreffende Dijnselburg zwembad in Zeist is het niet eens met alle ophef. ‘Mensen moeten gewoon een ommezwaai maken. Ons gezonde eten is ook heel erg lekker. En als andere baden niet willen meewerken, dan heeft Zeist over een paar jaar de gezondste jongeren van Nederland.

Reageer op dit artikel