nieuws

Online bestellen floreert, hamburger populairst

Friet

Het online bestellen van snacks is bezig aan een sterke opmars. Afgelopen jaar nam het aantal bestellingen met 79 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Meest bestelde snack is de hamburger, de kroket verliest terrein.

Online bestellen floreert, hamburger populairst

De gegevens zijn afkomstig van online maaltijdservice Just-Eat.nl. Steeds meer snackbars bieden maaltijden aan via internet, afgelopen jaar steeg dit aantal met 55 procent. In totaal punt Just-Eat.nl uit een bestand van ruim 2500 bedrijven.

Kroket daalt

In 30 procent van de gevallen bevat de snackbarbestelling een hamburger, frikandel en frites volgen met 20 procent. Opmerkelijk is de lage positie van de kroket, die slechts 7 procent scoort en daarmee niet voorkomt in de top 5. De meeste snacks worden besteld in Groningen (10 procent) en Den Haag (8 procent).

Overall is de pizza nog steeds het populairst (34 procent). Spareribs – toename van 18 procent – shoarma (17 procent) en kebab (11 procent) winnen ook terrein. De ‘Kapsalon’, bestaande uit frites bedekt met kebab, Goudse kaas, knoflooksaus en salade, lijkt een blijvertje. Maandelijks wordt het tussen de 4000 en 5000 keer besteld.

Reageer op dit artikel