nieuws

Nederlandse expats hebben vooral heimwee naar kroket

Friet

De kroket wordt het meest gemist door Nederlanders in het buitenland en Belgen missen hun ‘pak’ friet. Dat blijkt uit de ‘grote mis-verkiezing’ van satellietzender BVN, de publieke zender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland.

Nederlandse expats hebben vooral heimwee naar kroket

In de verkiezing van BVN wordt gevraagd wat Nederlanders (en Belgen) het meest missen in het buitenland. Nederlanders missen de kroket het meest zegt de overgrote meerderheid (182 stemmen) van de stemmers, gevolgd door familie en een zoute haring ( 146 stemmen). De frikandel speciaal haalt met 57 stemmen ook nog net de top tien van dingen die het meest worden gemist.

Belgen in het buitenland, hoe kan het anders, missen de Vlaamse frieten het meest, de aardappelstaafjes kregen 66 stemmen. Als je daar de 22 stemmen voor de ‘frietjes van de frituur’ bij optelt staan de frieten stijf op de eerste plaats, ver voor bijvoorbeeld het Belgische bier of de Belgische chocolade.

Reageer op dit artikel