nieuws

Nederlander helpt Britten aan de bitterbal

Friet

De Nederlander Muriel Muyres lijkt een gat in de markt aangeboord te hebben in Groot-Brittannië. Hij is druk bezig om de Britten aan de bitterballen te krijgen. En dat lijkt te lukken, schrijft het AD.

Nederlander helpt Britten aan de bitterbal

Muyres probeert zijn bitterballen te slijten aan hotels en pubs. Hij zei op Radio 538 dat hij het is gaan proberen omdat 80 procent van de Nederlanders de bitterbal lekker vindt en Britten niet verder komen dan het eten van een zak chips of nootjes. ‘Dus ik dacht, ik ga eens naar de buren.’

Volgens hem staat wel bijna overal een frituur. ‘Die is voor friet, maar snacks kennen ze niet. Als ze een bitterbal hebben geproefd, zijn ze meteen verkocht.’

Hij probeert nu de ballen via een grote keten aan de man te brengen en wil zijn slag slaan tijdens het EK-voetbal. ‘Dan zitten de Engelse pubs bomvol.’

Reageer op dit artikel