nieuws

Nederland en België veroveren fritesmarkt wereldwijd

Friet

Nederland en België veroveren structureel marktaandeel op de wereldmarkt voor frites en nemen op de wereldmarkt voor frites een ijzersterke positie in.

Nederland en België veroveren fritesmarkt wereldwijd

Dat zei Kees van Arendonk, voorzitter van de Nederlandse Aardappelorganisatie (NAO) afgelopen dinsdag bij de opening van het nieuwe aardappelbeursjaar in Heinkenszand. ‘Inclusief Duitsland wordt er in een straal van 500 kilometer rondom Utrecht jaarlijks bijna tien miljoen ton aardappelen verwerkt. Een gigantische hoeveelheid.’, wordt Van Arendonk geciteerd op de website Boerenbusiness.nl.

Daarbij weet de Nederlandse en Belgische industrie op de wereldmarkt scherp te concurreren, licht hij toe. ‘Ik vind het een prestatie dat de verwerkende industrie frites kan leveren aan verre landen als Australië en Zuid-Amerika en daarbij kan concurreren met lokale aanbieders.’

Reageer op dit artikel