nieuws

Moeder en dochter benoemd tot ere-lid sector Fastservice

Friet

Twee maal geëerd. Greta en haar dochter Ivonne de Vries, voormalige eigenaren van cafetaria Succes in Groningen, zijn gehuldigd tot ereleden van sector Fastservice van Koninklijk Horeca Nederland.

Moeder en dochter benoemd tot ere-lid sector Fastservice

Het duo kreeg uit handen van vicevoorzitter Hans Hus de daarbij behorende zilveren speld van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), tijdens een bijeenkomst van de discussiegroep Zuid op 18 maart in Millingen. In een toespraak werden ze door oud-voorzitter Johan van der Weerd geroemd voor hun betrokkenheid bij de sector. ,,Als in Snackkoerier uitspraken stonden van mij waarmee ze het niet eens waren hingen ze direct aan de telefoon’’, aldus van der Weerd. Hij benadrukte nog eens dat het belangrijk is voor een sector om zulke betrokken leden te hebben. ,,Ze geven feedback die onontbeerlijk is.’’

Verkocht

Moeder en dochter De Vries verkochten eind vorig jaar hun zaak in Groningen. Na ruim 61 jaar kwam daarmee een einde aan een van de oudste cafetaria’s van Nederland. Cafetaria Succes was het eerste bedrijf dat frites verkocht in het noorden van het land en is ook de bakermat van de ‘eierbal’ (een ei, gefrituurd met paneerlaag en ragout). Een snack die veel in het Noorden wordt gegeten.

Naast het erelidmaatschap kregen Greta en Ivonne De Vries ook nog het 2e en 3e exemplaar van het KHN-boek ‘125 jaar gastvrijheid’.

Reageer op dit artikel