nieuws

Meeste friet aan strand smakeloos

Friet

De meeste friet die aan de stranden wordt verkocht, is niet lekker. Slecht zes van de vijftig bezochte patattenten kon aan de testers van de ANWB Kampioen een lekker bakkie friet voorschotelen. Voor de lekkerste, goudgele, krokant gebakken piepers moet de liefhebber in Scheveningen bij Jesse’s Place zijn, al zat er iets te veel ongezond vet in de frieten, aldus de test.

Meeste friet aan strand smakeloos

Woensdag maakte de ANWB de resultaten bekend. In Scheveningen is ook de gezondste patat te vinden: bij De Trap en Het Patatpaleis. De vetste frieten komen van Het Plein in Zandvoort. In de Noord-Hollandse badplaats is ook de duurste patat te vinden. Sandwich to go vraagt 2,30 euro voor een frietje met. De ANWB benadrukt dat de test een momentopname is. Het testteam bezocht elke kraam een keer in augustus 2005. De frieten werden gecontroleerd op smaak, vetgehalte, zout en ongezonde stoffen.

Reageer op dit artikel