nieuws

McDonald’s voldoet aan transvet eisen New York

Friet

Alle 254 New Yorkse vestigingen van McDonald’s voldoen nu aan de eis om per 1 juli te frituren in olie die vrij is van transvetten bevat. Daarnaast bevatten de frietjes 35 procent minder van de ongezonde verzadigde vetten, zegt de keten.

McDonald’s voldoet aan transvet eisen New York

Om gezond te gaan frituren isMcDonald’s overgestapt op een mengsel van Canola-olie die uit een soort koolzaad wordt gewonnen.

Het bedrijf zegt inmiddels in 25 procent van de 13.000 Amerikaanse vestigingen op de gezondere friituurolie te zijn overgestapt. De keten weigert te zeggen welke restaurants dat zijn want wil niet dat de klanten de smaak gaan vergelijken.

De wet in New York werd 5 december aangenomen. Daarin staat dat frituurolie en bijvoorbeeld margarines maximaal 0,5 procent transvet mogen bevatten.

Reageer op dit artikel