nieuws

Kwalitaria fors gegroeid in 2008

Friet

Cafetariaformule Kwalitaria heeft vorig jaar een fikse groei doorgemaakt. De formule groeide met twintig vestigingen. Totaal telt Kwalitaria nu 76 zaken in ons land.

Kwalitaria fors gegroeid in 2008

In januari werd Purmerend de eerste nieuwe vestiging van dit jaar geopend. In totaal zijn 76 Kwalitaria’s in Nederland, opgedeeld in full en soft franchisevestigingen. De groei is mede bewerkstelligd door het omvlaggen van andere formulezaken van beheerder FFC (Franchise Friendly Concepts).

De keten startte in 1989 als samenwerkingsverband en groeide in korte tijd uit tot één van de grootste cafetariaformules van Nederland. Na interne strubbelingen vertrokken veel aangesloten bedrijven.

In 2003 nam FFC de organisatie over. De formulebeheerder zette het concept op de kop en maakte van de cafetaria’s ‘eetwinkels’, waarbij klanten kunnen kiezen uit een breed assortiment van snacks, frites, brood, maaltijden, ijs, fruitsappen en salades.

Naast Kwalitaria beheert FFC de formules Cookers, Smulwereld, Vork en SuperSnack, waarbij in totaal 200 ondernemers zijn aangesloten.

Reageer op dit artikel