nieuws

Korea wil gebruik van transvet in snacks verminderen

Friet

Zuid-Koreaanse snackproducenten overwegen het gebruik van transvetten in snacks en fastfood te verminderen of ze zelfs helemaal uitbannen. Dit na een dringend verzoek van Koreaanse gezondheidsautoriteiten die een verbod overwegen.

Korea wil gebruik van transvet in snacks verminderen

De, voor hart- en bloedvaten slechte transvetten, moeten worden vervangen door plantaardige ‘goede’ vetten. De Koreaanse gezondheidsautoriteiten gaan mogelijk subsidies invoeren voor bedrijven die vrijwillig hun producten vrij van transvetten maken.

Transvetten krijgen de laatste tijd veel internationale media-aandacht nadat Amerikaanse steden als New York en Chicago onlangs een verbod op het gebruik van deze, voor hart- en bloedvaten, slechte vetten aankondigden voor de restaurantsector.

In Nederland is eenzelfde discussie aan de gang. Er is een convenant afgesloten tussen bedrijfsleven en overheid om het gebruik van alle slechte vetten te verminderen. De Campagne Verantwoord Frituren is daarvan het meest bekende uitvloeisel.

Reageer op dit artikel