nieuws

KHN wil ingrediëntensysteem snackroducten

Friet

Brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland (KHN) pleit voor een uniform systeem voor de vermelding van voedingswaarden en ingrediënten op grootverpakkingen van producten uit de snack-, frites- en sausindustrie.

KHN wil ingrediëntensysteem snackroducten

Hans Hus, vicevoorzitter van de KHN sector Fastfood- en IJsbedrijven, zei dat deze week op een bijeenkomst voor zijn leden op een horecabeurs in Hardenberg, schrijft Foodexpress.nl.

KHN is in onderhandeling met de producenten voor een dergelijk systeem. Hus noemde de heldere pictogrammen en voedingsdeclaraties van McDonald’s als positief voorbeeld. ‘Zo zou de industrie het ook moeten doen. Daardoor kunnen wij als cafetariahouders onze klanten beter voorlichten.’

Hus legde de nadruk op het belang als branche zelf het voortouw te nemen in de discussie rond gezonde voeding, waarbij hij de campagne Verantwoord Frituren als voorbeeld gaf.

Reageer op dit artikel