nieuws

Keurmerk voor Waalse frieten

Friet

Waalse frietkramen krijgen vanaf volgend jaar een keurmerk. Op basis van een aantal zaken, zoals gastvriendelijkheid en kwaliteit, krijgt een frituur een tot vier frietzakjes toebedeeld.

Keurmerk voor Waalse frieten

Het keurmerk komt er op initiatief van de Waalse minister Benoît Lutgen, hij wil de friteskramen op die manier een beter imago bezorgen, meldt het Belgische dagblad De Morgen. Het label, een soort Michelinsterren voor de frituur, is ook bedoeld om Wallonië te promoten. Frietkramen krijgen een tot vier ‘frietzakjes’ toebedeeld. Criteria zijn de wijze van ontvangst van de klanten, de kwaliteit van de frites, de gebruiksvriendelijkheid en de aanbieding van toeristische bezienswaardigheden in Wallonië.

Wallonië zou ook een ‘Week van de friet’ willen organiseren, ter promotie van de frites en frituur, net zoals de gezamenlijke Vlaamse frituuruitbaters dat al doen.

Reageer op dit artikel