nieuws

Inschrijving Lekkerste Fastservicemenu en Lekkerste Broodje gestart

Friet

De inschrijving voor de wedstrijden het Lekkerste Fastservicemenu en de wedstrijd het Lekkerste Broodje van Nederland is gestart. De wedstrijden worden op de Horecava gehouden.

Inschrijving Lekkerste Fastservicemenu en Lekkerste Broodje gestart

De wedstrijd om het lekkerste broodje horeca (en catering) wordt alweer voor de 29-ste keer gehouden. De wedstrijd staat open voor medewerkers van fastservicebedrijven, broodjeszaken en andere horeca. De wedstrijd is gericht op snelheid, gezondheid en innovatie. De deelnemers moeten gebruikmaken van de Caloriechecker voor de Horeca en de kostprijscalculator van het bedrijfschap Horeca en Catering. Inschrijven kan tot 28 november.

Lekkerste fastservicemenu

Opdracht van de vakwedstrijd “Het lekkerste Fastservicemenu 2012 ” is het ter plaatse bereiden en serveren van minstens drie identieke complete menu`s, bestaande uit een warme vlees/vis/snack­component en twee bijlagen waarvan één aardappel- en/of broodproduct. Twee van de menu’s moeten op een bord worden gepresenteerd, het derde in een meeneemverpakking. De deelnemers zijn vrij in de keuze van de hoofdcomponent en van de bijlagen en overige garnituren, zoals brood, patat, groente(s) en saus. In het kader van verantwoorde voeding is het stimuleren van groentes bij de maaltijden wenselijk, hiervoor worden extra punten toegekend. De kostprijs per complete maaltijd mag maximaal € 6,- bedragen. De maximale verkoopprijs is €14,50. De brutowinst moet minimaal 60% exclusief de verpakking bedragen. Tijdens de wedstrijden en prijsuitreiking is het dragen van bedrijfskleding verplicht.

Lekker Anders

Voor de vierde keer wordt dit jaar ook de wedstrijd Lekker Anders gehouden. Deze is bedoeld voor medewerkers met een verstandelijke beperking. De wedstrijd is voor iedereen werkzaam in de bijzondere horecavormen waar deze medewerkers juist de kans krijgen zich op een goede manier te ontwikkelen.

Inschrijven voor de wedstrijden kan tot 28 november via de website van de Stichting De Lekkerste Wedstrijden.

Reageer op dit artikel