nieuws

Helft cafetaria’s frituurt vloeibaar

Friet

Iets meer dan vijftig procent van de Nederlandse cafetaria’s frituurt in vloeibaar vet. Dit blijkt uit onderzoek van de Voedsel en waren Autoriteit. Slechts drie cafetaria’s zeiden vloeibaar te frituren maar deden dat niet.

Helft cafetaria’s frituurt vloeibaar

In totaal controleerde de VWA in de maanden juli en augustus 610 cafetaria’s. Van hen frituurden er 306 in vloeibaar vet. Van deze groep attendeerden 127 bedrijven de consument hierop door het gebruik van posters en dergelijke. Drie van hen deden dit onterecht, zij bleken niet in verantwoord vet te frituren. Tegen deze bedrijven is opgetreden.

In totaal gaven 73 bedrijven aan dat ze meededen aan de Campagne Verantwoord frituren. Al deze bedrijven bleken in vloeibaar vet te frituren. Van deze ondernemingen zijn de resultaten op de website van de VWA te vinden.

Dat ruim de helft van de bedrijven vloeibaar frituurt betekent dat de doelstelling (50 procent, eind 2006) van de Campagne Verantwoord Friturenvan Koninklijk Horeca Nederland en het voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën is gehaald.

Reageer op dit artikel