nieuws

Grootste frietje van Nederland

Friet

Mari en Ingrid van de Laar doen aankomende zaterdag een poging het grootste frietje van Nederland te bakken. De uitbaters van cafetaria ’t Lambertje in Gemonde hebben speciaal voor de recordpoging een groot frietbakje op schaal laten maken.

Grootste frietje van Nederland

Een fritesbakje (formaat A9) zonder sausreservoir, maar dan ruim 30 keer zo lang en breed. Dat is de bak die Mari en Ingrid van de Laar gaan vullen met frites om het 10-jarig betstaan van hun cafetaria te vieren. Ze wilden het ‘bakje’ eerst, net zoals een echte disposable, van kunststof laten maken maar het werd uiteindelijk hout en metaal. ‘Zo’n grote bak uit kunststof werd te duur.’ De bak heeft zelfs verwarming gekregen om de frites warm te houden. ‘We willen onze trouwe klanten wel een warm frietje serveren.’

Ze verwachten zo’n 150 kilo frites (15 dozen) nodig te hebben. Om de frites in korte tijd te bakken zetten ze naast de ovens in hun twee cafetaria’s ook hun twee friteswagens in. De frites worden vanaf 16.30 uur geserveerd.

Een officieel record wordt het overigens niet. ‘We schakelen geen notaris in, dus het record zal niet erkend worden.’ Dat het werkelijk de grootste portie frites van Nederland is weten ze bijna zeker. ‘We hebben nergens iets kunnen vinden over zo’n recordpoging. Ook niet in het Guinness Book of Records.’

Reageer op dit artikel