nieuws

Gezond ijs bij patatbakker Alexandrium

Friet

Bram Ladage gaat gezond ijs verkopen. De test begint aanstaande maandag in het Alexandrium. Het ijs bestaat voor zestig procent uit fruit en is caloriearm. Ladage ontwikkelt zo een compleet ‘verantwoord snacken’ concept.

Gezond ijs bij patatbakker Alexandrium

De mannen van Bram Ladage waren op zoek naar een ijsje dat past bij de verantwoorde patatbakwijze van de zaak. Ladage introduceerde namelijk eerder al het ‘Brammetje’: een puntzat vol huisgesneden patat, gefrituurd in zuivere sojaolie.

Ladage wil met dit nieuwe ijsje laten zien dat er ook verstandig gesnoept kan worden. ‘Van een ijsje na patat wordt iedereen blij, maar softijs bevat natuurlijk wel vet en calorieën. We zochten een ijsje waarmee je verstandig kunt snoepen. Zo vonden we het merk Fruit Below Zero.’

Het ijsje bestaat van zestig procent uit bevroren fruit. Cruchten als aardbei, framboos, sinaasappel en abrikoos worden geplukt en verwerkt tot ijs. Het ijsje bevat 49 calorieën per hoorntje, praktisch geen vet en geen gluten of lactose. Diabetici kunnen dit ijs daarom ook eten.

Ladage mocht zijn gezonde concept in 2003 presenteren aan de toenmalige minister van Gezondheid: Hoogervorst. Het nieuwe ‘gezonde ijsje’ is vanaf maandag zestien augustus rond lunchtijd te krijgen in het Alexandrium.

Reageer op dit artikel