nieuws

Gewone friet veruit populairst in cafetaria’s

Friet

Driekwart van de cafetaria’s in ons land kiest voor één frietsoort in het assortiment. Heeft een cafetaria wel een tweede frietsoort, dan wordt naast gewone friet vaak rasfriet aangeboden.

Gewone friet veruit populairst in cafetaria’s

Dat blijkt uit het FoodServicePeil Cafetaria, een online onderzoek onder meer dan 250 cafetariahouders.

Minder dan de helft van de cafetariahouders doet aan extra promotie voor friet. Wel worden er veel verschillende promotiemiddelen ingezet, van vitrinekaartjes en posters tot het aanbieden van een spaarkaart. Het jaarlijkse verbruik van fries in ons land ligt ruim boven de honderd miljoen kilo.

Naast een grote voorkeur voor gewone friet bieden cafetaria’s gemiddeld tussen de negen en tien verschillende sauzen aan. Naast de standaardsauzen zoals mayonaise, curry en satésaus biedt een groot aantal cafetariahouders ook sauzen aan als dieselsaus, joppiesaus en samurai-saus.

Reageer op dit artikel