nieuws

Fritesliefhebbers Frietopia lanceren FrietApp

Friet

Stichting Frietopia, het internetforum van en voor fritesliefhebbers, lanceert vandaag de ‘FrietApp’. Met de gratis applicatie kunnen gebruikers overal in Nederland de dichtstbijzijnde cafetaria’s vinden.

Fritesliefhebbers Frietopia lanceren FrietApp

Met de FrietApp zien gebruikers meteen welke friettenten er in de buurt zitten, samen met de gemiddelde beoordeling van de gebruikers van Frietopia. Met de applicatie is het mogelijk om de beoordelingen van een friettent te bekijken en met behulp van GPS naar de friettent te navigeren. Met een gratis account op frietopia.nl is het ook mogelijk om direct zelf beoordelingen toe te voegen.

Navigatiefunctie

Voorzitter van Stichting Frietopia Bram Bruines merkt op: ‘We hopen dat het met de frietapp makkelijker wordt om goede friet in de buurt te vinden; zo dragen we ons steentje bij aan de Nederlandse frietcultuur.’ Voor de FrietApp is een Android telefoon nodig met een internet aansluiting en GPS. Aan versies van de FrietApp voor de iPhone en Blackberry wordt gewerkt.

Frietcultuur

Stichting Frietopia beheert een consumenten website voor frietliefhebbers (www.frietopia.nl). Deze website is acht jaar geleden opgezet; iedere consument die een friettent bezoekt wordt uitgenodigd zijn mening te geven. Frietopia is inmiddels uitgegroeid tot een stichting, met als doel de kwaliteit van de friettenten in Nederland te verhogen en de frietcultuur van Nederland te belichten. De FrietApp is een onderdeel van de verwezenlijking van dat doel.

Reageer op dit artikel