nieuws

Fritesklucht Atomium voorbij

Friet

De bekendste attractie van België, de bollen van het Atomium, mogen binnenkort toch friet serveren, die andere beroemdheid van België. De beheerders van de attractie in Brussel hebben nieuwe afspraken gemaakt met de brandweer.

Fritesklucht Atomium voorbij

Sinds de opening van het vernieuwde Atomium, in februari, liet de brandweer niet meer toe dat er frieten werden gebakken op vijftig meter hoogte. ‘In hèt Belgische monument bij uitstek geen frietjes mogen eten, dat was toch een beetje raar’, zei beheerder Johan Vandenperre van het Atomium.

Miljoenen toeristen bekeken al het uitzicht vanuit de bovenste bollen van het Atomium. De attractie was oorspronkelijk alleen gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Het was echter zo’n succes, dat de sloop steeds is uitgesteld. De afgelopen jaren is het ingrijpend vernieuwd. De attractie is een model van een ijzerkristal, dat 165 miljoen maal is vergroot.

Reageer op dit artikel