nieuws

Frites voorlopig niet duurder

Friet

Cafetariahouders en andere horecaondernemers hoeven niet bang te zijn dat de prijzen van frites en aardappelproducten uit de pan zullen gaan rijzen. De marktprijzen voor aardappelen staan namelijk onder druk, zo meldt het Bureau Aardappel Informatie.

Frites voorlopig niet duurder

Het bureau laat weten dat de vraag – aanbodverhouding bij aardappelen niet in balans is, waardoor de marktprijzen onder druk staan. Ook in België is meer aanbod dan vraag vanwege een productiestop bij een aantal fritesfabrieken.

Toch wordt niet uitgesloten dat de vraag voor levering medio juni zal verbeteren met als gevolg dat de aardappelprijzen zullen stijgen. Telers met goed bewaarbare aardappelen anticiperen hierop door hun aardappelen ‘vast te houden’.

Stijgende fritesprijzen lijken voorlopig evenwel niet aan de orde. Daarmee wordt een nieuwe tegenvaller voor de cafetariabranche voorkomen. Vorige week maakte het vakblad Snackkoerier bekend dat het frituurvet duurder is geworden of duurder gaat worden. De toegenomen vraag naar plantaardige olie is daarvan de oorzaak.

Reageer op dit artikel