nieuws

Frites veroorzaakt verkeerschaos

Friet

Door een ongeval in de Schipholtunnel, waarbij een grote hoeveelheid patat uit een vrachtwagen op het wegdek belandde, is het verkeer richting Amsterdam woensdagmiddag en -avond lange tijd gestremd geweest.

Frites veroorzaakt verkeerschaos

Rond 15.30 uur werden de Schipholtunnel en een deel van de A4 afgesloten. Om 20.00 uur waren de wegen weer begaanbaar. Dat maakte de ANWB woensdag bekend.

In de Schipholtunnel kwamen een vrachtwagencombinatie en twee personenauto’s met elkaar in botsing. Niemand raakte gewond, wel veroorzaakte het ongeval een ravage. De vrachtwagen belandde dwars in de tunnelbuis, bovenop een van de auto’s. De vrachtauto vervoerde dozen patat, waarvan een deel op het wegdek terechtkwam.

Omleidingsroute
Het verkeer dat de tunnel vanaf knooppunt De Hoek naderde, kwam door de afsluiting volledig stil te staan. De file daar liep op tot 14 kilometer. Ook op de A5, de omleidingsroute, kwam het verkeer over een lengte van 5 kilometer stil te staan. Toen alle patat en brokstukken waren opgeruimd, kon het verkeer tegen 20.00 uur weer door de tunnel.

Reageer op dit artikel