nieuws

Frites mateloos populair tijdens carnaval

Friet

Frites is met afstand het meest populair onder carnavalsvierders. Vooral vrouwen eten graag een bakje frites tijdens carnaval. Stamppot, shoarma en pizza volgen op grote afstand.

Frites mateloos populair tijdens carnaval

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau De Vos & Jansen in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

49,3 procent van de ondervraagden geeft aan het vaakst frites te eten tijdens carnaval. Vrouwen (50,2 procent) scoren hoger dan mannen (48,5 procent). Vooral carnavalsvierders tussen de 30 en 55 jaar zijn tijdens carnaval verzot op de gebakken aardappelstaven.

Shoarma volgt met 6,5 procent op grote afstand. Het gekruide vlees doet het goed in de leeftijdscategorie tussen 18 en 29 jaar. Carnavalsvierders ouder dan 55 jaar zijn beduidend minder gek op een broodje shoarma.

Met 9,7 procent is de stamppot de nummer twee in de ranglijst van foodhits tijdens carnaval. Vooral ouderen eten dan graag stamppot. Daarnaast zijn carnavalsvierders ouders dan 55 jaar ook gek op Chinees eten. Bij jongeren doet de pizza het week opvallend goed.

Verder blijkt uit onderzoek dat Den Bosch (Oeteldonk) en Maastricht (Mestreech) de populairste plaatsen zijn om buiten de eigen woonplaats carnaval te vieren. Gemiddeld geeft een consument dit jaar 141,39 euro uit aan carnaval. Mannen zijn daarbij met 166,77 euro beduidend royaler. De gemiddelde besteding ligt nagenoeg gelijk aan vorig jaar.

Reageer op dit artikel